nieuws

‘Zieke’ barman wacht huisbezoek tijdens EK

Café

Horecapersoneel dat zich tijdens het komende EK-voetbal ziek meldt, kan een controleur over de vloer krijgen. Met die waarschuwing komt woensdag de Horecarbo, de arbodienst voor de horeca.

‘Zieke’ barman wacht huisbezoek tijdens EK

Die arbodienst wijst ondernemers op de mogelijkheid rond de wedstrijden van het Nederlands elftal gratis extra huiscontroles aan te vragen bij ziekmeldingen. Dat werkt preventief, aldus de organisatie. Ze wijst erop dat tijdens vorige grote voetbaltoernooien het ziekteverzuim 15 tot 20 procent hoger lag dan op normale werkdagen.

‘Juist in de horeca is ziekteverzuim in deze periode vervelend omdat dit wegens de zomer én het voetbal een extra drukke periode is’, licht Horecarbo-directeur Mark Idzinga toe. De controles vinden niet alleen rond wedstrijden van het Nederlands elftal plaats. ‘Een tapasrestaurent heeft waarschijnlijk liever controle na Spanje-Rusland.’

Horecarbo is de arbodienst voor de horeca. Het bedrijf bestaat sinds 1 januari 2008 en is onderdeel van Novamedixx dat advies verstrekt op het gebied van arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim.

Reageer op dit artikel