nieuws

6000 Britse kroegen dicht door rookverbod

Café

In Engeland ging precies een jaar geleden het rookverbod in de horeca in. De gevolgen van het verbod op de cafésector zijn daar desastreus, blijkt uit onderzoek van consultant PriceWaterhouseCoopers. 6000 kroegen zullen de komende vijf jaar de deuren moeten sluiten vanwege het verbod.

6000 Britse kroegen dicht door rookverbod

Tenminste, dat lot wacht hen als ze geen passende oplossing vinden om met het verbod om te gaan.

Op dit moment maken ongeveer 10.000 van de 76.000 cafés in Engeland verlies, volgens PWC voornamelijk omdat ze klanten verliezen aan collega’s die wel goede rookvoorzieningen hebben getroffen.

Een gelijktijdig onderzoek van een kankerinstituut toont aan dat sinds het rookverbod in Engeland is ingegaan, ruim 400.000 Britten zijn gestopt met roken. Dit komt volgens het instituut neer op 40.000 geredde levens, schrijft Caterersearch.com. In Engeland rookt ongeveer 22 procent van de bevolking, wat neer komt op 11 miljoen rokers.

Kijk hier voor alles over het rookverbod

Reageer op dit artikel