Expositie asbakken na het rookverbod

Expositie asbakken na het rookverbod

De asbakken die tot het interieur van Amsterdamse cafés hoorden zijn na het rookverbod in de horeca de komende weken te bezichtigen in Boekhandel Schreurs en De Groot in de hoofdstad. De boekwinkel heeft dit woensdag bekendgemaakt.

De tentoonstelling van de overbodig geworden asbakken loopt van 5 tot en met 19 juli in de winkel aan de Weteringschans. Een aantal bekende cafés stelde voor de expositie hun laatste exemplaren beschikbaar.

Het gaat om onder meer Sociëteit Arti et Amicitiae, Café De Engelbewaarder, Café Eylders, De Gelaghkamer, Café Hesp, Café Hoppe, sociëteit De Kring, Melkweg, Nol, Café Slijterij Oosterling, Café Papeneiland, Paradiso, Café Reijnders, Café Scheltema en Café Welling.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.