nieuws

VWA: Horeca houdt zich aan rookverbod

Café

Het rookverbod wordt massaal nageleefd. Dat blijkt uit een analyse van duizend controles die de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) de afgelopen twee weken heeft gehouden. Daarbij hield 96 procent van de horecaondernemers zich aan de regels.

VWA: Horeca houdt zich aan rookverbod

Dat heeft de VWA maandag laten weten. De afgelopen weken gaf de VWA in totaal 34 waarschuwingen. Het ging hierbij om bedrijven die geen rookverbod hadden ingesteld of publiekstoegankelijke delen of personeelsruimten niet rookvrij hadden gemaakt.

Uit de controles bleek verder dat 116 van de onderzochte bedrijven een aparte rookruimte hadden ingericht. Daarvan voldeed 12 procent niet aan de eisen.

Ook bleek dat bij twee derde van de bedrijven het rookverbod niet aangeduid was. Daardoor kan er onduidelijkheid ontstaan bij bijvoorbeeld buitenlandse vakantiegangers.

Het rookverbod in de horeca ging op 1 juli in. Een ondernemer die het verbod schendt, krijgt van de VWA in eerste instantie een waarschuwing. Bij herhaling volgt een boete van 300 euro. De VWA voert dit jaar circa 17.000 controles in horecagelegenheden uit. Daarvoor worden tweehonderd controleurs in het hele land ingezet.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel