nieuws

Anno 1890: ‘bezet-bordjes’ voor rokende bargasten

Café

Café Anno 1890 in Amsterdam introduceert een nieuwe vinding om ruzie om bezette barkrukken uit te bannen. Als de bezetter van de kruk even buiten gaat roken, kan op de bar bij de kruk een ‘pafbordje’ neerzetten om de kruk vrij te houden.

Anno 1890: ‘bezet-bordjes’ voor rokende bargasten

‘We kregen problemen als een groepje mensen ging roken, en er nieuwe mensen binnenkwamen die op de krukken gingen zitten’, aldus eigenaar Joop Bohlmeijer van Anno 1890, 4e in de Misset Horeca Café Top-100. Om ruzies om de barkrukken in de toekomst te voorkomen, kwam hij met het Anno 1980 pafbordje, waarop in goed Amsterdams staat te lezen: ‘Ben ff paffe’.

Als de gast aan het barpersoneel aangeeft dat ze hun kruk alleen even verlaten voor een rookpauze, en daarna graag hun plek weer in willen nemen, zet het personeel een pafbordje op de bar voor hun kruk.

Nog afgezien van ruzies om de barkrukken, is het er volgens Bohlmeijer na invoering van het rookverbod niet gezelliger op geworden in de horeca. ‘Ook aan tafel. Mensen zijn nog niet uitgegeten of ze staan al op om te gaan roken. In feite heeft minister Klink de ziel uit de horeca getrokken, en dat is heel jammer.’

Misset Horeca volgt Joop Bohlmeijer rondom de invoering van het rookverbod, bekijk hier de jongste aflevering van de videoserie De Rook van Joop.

Reageer op dit artikel