nieuws

Uitspraak cafémoord Inn&Out uitgesteld

Café

De rechtbank op het Kaapverdische eiland Sao Vicente komt vrijdag met een beslissing over de vierde verdachte van de drievoudige cafémoord Inn&Out in Rotterdam. Dat meldden lokale media.

Uitspraak cafémoord Inn&Out uitgesteld

De rechters zouden dinsdag een oordeel vellen, maar dat is uitgesteld. Het Openbaar Ministerie adviseerde de 30-jarige José B. de maximumstraf op te leggen.

Drie medeverdachten werden eerder door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. Hun hoger beroep loopt bij het gerechtshof in Den Haag.

Volgens de rechters is B. medeplichtig aan het drama in 2005 in de Rotterdamse bar aan de Schiedamsesingel. Daarbij kwamen drie mensen om. Een aantal raakte gewond. De Rotterdammer stond terecht voor in totaal 36 delicten.

Zelf zei hij onschuldig te zijn. Hij zat in het café toen de drie mannen, die hij wel kende, binnenkwamen. Hij kon kiezen; of meedoen of ook slachtoffer worden. Hij koos voor het eerste en kreeg vervolgens een geweer in zijn handen geduwd. Hem was verteld dat in het wapen geen kogels zaten.

Volgens de rechters verliep het anders. De vier mannen gingen in de nacht van 19 november 2005 zwaarbewapend de kroeg binnen om de eigenaar geld af te persen. Dat liep volkomen uit de hand. Zij bedreigden mensen, gijzelden hen en bonden hen vast en uiteindelijk schoten ze. Ook stichtten zij brand.

José B. vluchtte direct na de horrornacht onder een valse identiteit naar Kaapverdië. Daar werd de nu 30-jarige aangehouden in september 2006. De Afrikaanse archipel kon hem vervolgens niet uitleveren omdat er destijds geen uitleveringsverdrag was met Nederland.

Reageer op dit artikel