nieuws

Verkoop terrasheaters stijgt flink

Café

Het rookverbod zorgt voor een run op de verkoop van terrasverwarming. Vooral nu het ’s avonds sneller afkoelt en er meer duidelijkheid is over de regelgeving omtrent terrasverwarming, stijgen de verkopen van terrasheaters.

Verkoop terrasheaters stijgt flink

Dat meldt De Telegraaf. Marcel Uijthoven van Terras Topper spreekt van een omzetstijging van 25 procent de laatste maanden.

‘Eerst was er even een afwachtende houding, omdat gemeenten zelf mochten bepalen hoe ze om zouden gaan met terrasverwarming. Nu blijkt dat gemeenten niet tot een verbod overgaan, maar wel soms eisen stellen aan een bouwvergunning. Dat is de weg vrij voor ondernemers om de verwarming aan te schaffen’, aldus Uijthoven in De Telegraaf.

Ook Richard Hulskes van Terrasheater.nl ziet de klandizie de laatste maanden toenemen. ‘Voor het rookverbod was het rustig, maar gelijk het eerste weekend na 1 juli zag je het aantal bestellingen stijgen. Leveranciers hebben ons al gewaarschuwd dat het vanaf begin september storm zal lopen’.

Reageer op dit artikel