nieuws

Café mag gordijnen niet sluiten

Café

De eigenares van Thea’s Café in Putten mag de gordijnen na sluitingstijd niet meer allemaal dicht doen. Doet Thea Hendriksen dat wèl, uit veiligheidsoverwegingen, omdat ze zich niet direct veilig voelt wanneer ze alleen in de zaak is en iedereen onbeperkt naar binnen kan kijken, dan krijgt ze een dwangsom van 400 euro per keer.

Café mag gordijnen niet sluiten

In een reactie op een aanschrijving van de gemeente gaf ze te kennen niet op de hoogte te zijn van de voorwaarde dat de gordijnen open moeten blijven. De gemeente neemt daar geen genoegen mee: nu weet ze het wél, en daarnaast dient de caféhoudster de regels te kennen.

Hendriksen is bepaald niet blij met deze beslissing van de gemeente. Normaal sluit ze ’s avonds laat liever de gordijnen, omdat ze dat veiliger vindt. Zeker als de klanten weg zijn en ze alleen in de zaak is . ‘Dat vind ik eigenlijk wel een beetje eng’, zegt ze in De Stentor.

Wel zegt ze gehoor te zullen geven aan het verbod om verdere problemen met de gemeente te willen voorkomen. Onlangs liep ze nog tegen boetes op omdat klanten te laat haar zaak hadden verlaten.

Ten aanzien van de veiligheid wil de gemeente Hendriksen nog wel enigszins tegemoet komen. Ze hoeft alleen een gordijn links van de toegangsdeur open te houden, zodat de politie en medewerkers van de gemeente hun werk kunnen doen.

Reageer op dit artikel