Koffiecafé 'Look' wint designprijs

Koffiecafé 'Look' wint designprijs

Een flexibel koffiecafé heeft de Satelliet Design Challenge 2008 gewonnen. Het ontwerp van studente Desiree van Kerklaan werd door een vakjury beoordeeld als 'compact, origineel en sterk multifunctioneel waarin beleving en ontmoeting centraal staan.' Het bijzondere van het concept is dat de inrichting bestaat uit draaibare zitelementen met ramen in de rugleuning. De prijs werd uitgereikt door Eric Roest, commercieel directeur van Satelliet Meubelen.

De tweede plaats is naar het ontwerp B.U.S gegaan van Abram de Boer. De jury vond dit een ‘duidelijk en goed uitgewerkt concept dat zeer praktisch is toe te passen.’ Gwendoline Pluim wint met haar concept Winkel-keuken-restaurant’ de derde plaats. Dit concept prikkelt volgens de vakjury alle zintuigen: ‘het draait om zien, voelen, ruiken en proeven.’

De Satelliet Design Challenge 2008 is voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. Studenten en net afgestudeerden van designopleidingen worden uitgenodigd een vernieuwend interieurconcept te ontwerpen voor drankverstrekkende horeca. Uit de twintig inzendingen heeft de vakjury zeven ontwerpen geselecteerd.

Het winnende koffieconcept ‘Look’ zal tijdens de vakbeurs VENUEZ Style & Hospitality Event echt worden gebouwd. Deze beurs voor vernieuwende horeca wordt op 8 en 9 april in de Convention Factory gehouden.

De onafhankelijke jury bestond uit architect Bob Kip, Ricardo Sporkslede (Fabulous Shaker Boys), Bart Hagevoort (interarchitect), Jan den Teuling (Inbev), Manon Navarro (Went & Navarro) en Huib de Jong (Art Constructions).

Bekijk hier foto's van de prijsuitreiking:

Meer nieuws van de Horecava:

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.