nieuws

Site met rookvriendelijke horeca populair

Café

Het loopt storm op de website www.hiermaghetwel.nl, waar rokers horecagelegenheden kunnen vinden waar ze nog een sigaret kunnen opsteken. De duizendste aanmelding is inmiddels binnen, liet initiatiefnemer online uitgever Tressis weten.

Site met rookvriendelijke horeca populair

Op de internetpagina kunnen mensen zien bij welke horecagelegenheden ze ondanks het rookverbod toch binnen kunnen roken. Het gaat vooral om cafés, restaurants en koffieshops die een speciale rookruimte hebben ingericht.

‘We krijgen hele enthousiaste reacties’, aldus een woordvoerster van Tressis. ‘We merken dat het rookverbod ontzettend leeft.’

Hiermaghetwel.nl ging begin september de lucht in. Tressis wil zich hiermee niet mengen in de discussie over het rookverbod. Het idee voor de site kwam van enkele werknemers van de online uitgever, verstokte rokers, die zich afvroegen waar ze nog terechtkonden met hun pakje sigaretten.

Reageer op dit artikel