nieuws

‘Politie moet afzien van hulp rookcontroles

Café

De politiebonden ACP en NPB zetten grote vraagtekens bij het besluit van minister Klink om ook de politie in te zetten bij de handhaving van het rookverbod. Volgens de politiebonden schuift de minister daarmee een probleem op het bordje van de toch al zwaar belaste korpsen.

‘Politie moet afzien van hulp rookcontroles

Klink wil dat de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) bij controles ondersteuning kan vragen van politieagenten. Voorzitter Busker van de Nederlandse Politiebond (NPB) zei in het tv-programma Goedemorgen Nederland dat over de handhaving van het rookverbod te gemakkelijk wordt gedaan.

Medewerking handhaving weigeren

Nu die handhaving een probleem driegt te worden ‘mag de politie het weer oplossen’, aldus de bondsvoorzitter. Busker vindt dat de korpschefs hun medewerking aan de handhaving op het rookverbod zouden moeten weigeren.

Extra geld

Buskers collega Van de Kamp van de politiebond ACP stelt dat de overheid eerst maar eens met extra geld over de brug moet komen, omdat de korpsen kampen met een mankrachtprobleem. Momenteel staan er 1500 vacatures open die moeilijk te vervullen zijn.

Reageer op dit artikel