nieuws

Akkoord over redding Watt

Café

De Rotterdamse gemeenteraad is dinsdag akkoord gegaan met een financiële injectie voor het noodlijdende en duurzame poppodium Watt. Het podium kampt met een schuld van ongeveer 3 miljoen euro.

Akkoord over redding Watt

De gemeente Rotterdam springt financieel bij, de huidige uitbaters vertrekken en de huurlast wordt verlaagd. Daarmee is een faillissement voorlopig afgewend.

Rotterdam neemt voor twee ton de aandelen over en heeft ruim 600.000 euro beschikbaar om een deel van de schulden af te lossen. Bovendien leent de gemeente 1,2 miljoen euro aan de nieuwe uitbaters Stichting Watt en Waterfront. De vertrekkende uitbaters lijden een verlies van ruim 6 ton.

De schuld van Watt bedraagt nog altijd 1,5 miljoen euro. Watt opende enkele maanden geleden de deuren en profileerde zich als de eerste duurzame danceclub ter wereld. Zo worden de toiletten doorgespoeld met regenwater en beschikt Watt over een dansvloer die energie opwekt als mensen erop dansen.

Reageer op dit artikel