nieuws

Café gijzelnemer krijgt geen vergunning

Café

De echtgenote van de man die op 16 juni een wethouder en vier ambtenaren van de gemeente Almelo gijzelde, krijgt geen vergunning om haar café in Almelo uit te baten. Volgens de gemeente is uit onderzoek van Justitie gebleken dat het café als dekmantel zou dienen voor criminele activiteiten.

Café gijzelnemer krijgt geen vergunning

Dat maakte het college van b en w dinsdag bekend.

De gijzeling heeft geen doorslaggevende rol gespeeld in het besluit van het college, zo benadrukte burgemeester Menno Knip dinsdag. Het collegebesluit is gevallen op basis van het Bibob-onderzoek.

De Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen wordt uitgevoerd als het vermoeden bestaat dat een onderneming gebruikt wordt voor criminele activiteiten. De eigenaresse van het grand café heeft vier weken de tijd om in beroep te gaan.

Reageer op dit artikel