nieuws

Cafés eisen legitimatie controleur

Café

Kroegeigenaren gaan van controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit eisen dat ze zich bij binnenkomst legitimeren. Actiecomité Buigen of Barsten heeft vrijdag stickers laten drukken die afgelopen zaterdag bij de landelijke protestmanifestatie tegen het rookverbod op het Malieveld in Den Haag werden uitgedeeld, dit heeft woordvoerder Wichard Taks bekend gemaakt.

Cafés eisen legitimatie controleur

‘We zijn die anonieme controles zat’, zei hij. Het idee komt uit Den Bosch waar ondernemers posters wilden gaan maken.

Op de sticker staat dat elke toezichthouder, bijzondere opsporingsambtenaar of overheidsfunctionaris zich direct bij binnenkomst aan de bar dient te legitimeren.

Algemene wet bestuursrecht

De cafébazen baseren zich daarbij op een artikel uit de Algemene wet bestuursrecht (Awb) dat bepaalt dat een toezichthouder bij uitoefening van zijn taak een legitimatiebewijs met naam en foto bij zich moet dragen en desgevraagd moet laten zien.

Reageer op dit artikel