nieuws

Kooistra plant bomen vanwege ijsbar

Café

Sjoerd Kooistra laat bomen planten om zo het energieverbruik van zijn nieuwe ijsbar in De Drie Gezusters in Eindhoven te compenseren. Kooistra doet dit na acties van Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks.

Kooistra plant bomen vanwege ijsbar

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Kooistra neemt contact op met Dwars om zijn plan bomen te planten toe te lichten.

Dwars voerde onlangs actie tegen de ijsbar. Verkleed als pinguins protesteerden leden van Dwars tegen het in hun ogen hoge energieverbruik van de ijsbar in De Drie Gezusters.

Kooistra heeft onderzoek laten doen waaruit zo blijken dat het energieverbruik niet meer bedraagt dan een doorsnee vriescel in andere horecazaken. De onderzoeksresultaten heeft Kooistra verzonden naar de gemeente Eindhoven.

Serieus

‘Het liefst zien we dat Kooistra de ijsbar sluit, maar compensatie door bijvoorbeeld aanplant van bomen geeft in ieder geval aan dat hij ons protest serieus neemt’, aldus Menno Slaats van Dwars in het Eindhovens Dagblad.

In de nieuwe ijsbar in De Drie Gezusters in Eindhoven kunnen gasten bij een temperatuur van -7 graden Celsius een drankje drinken. De gasten krijgen speciale warme jassen om de kou in de ijsbar te weerstaan.

Reageer op dit artikel