nieuws

Schade oud en nieuw verhalen op cafés

Café

De horeca in de gemeente Lingewaard is woedend op het plan van de gemeente om schade die cafébezoekers tijdens oud en nieuw op straat aanrichten te laten betalen door cafébazen.

Schade oud en nieuw verhalen op cafés

De gemeente, daaronder Huissen en Bemmel vallen, wil dat schade die binnen een straal vijftig meter van een horecabedrijf is aangericht en waarbij geen dader te traceren is, wordt verhaald op het betreffende horecabedrijf.

‘Dit is echt een belachelijk idee. Dan moeten de ondernemers hun gasten ook buiten gaan volgen. Het zijn toch geen politieagenten’, briest Rien van Eldijk, woordvoerder van de horecaondernemers in de gemeente Lingewaard in De Telegraaf.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat in dezelfde krant weten dat de actie ‘te gek woorden is’ en dat het onderzoekt of de maatregel juridisch wel mag.

Burgemeester Harry de Vries van Lingewaard laat weten dat niet alleen de gemeente verantwoordelijk is voor een goed verloop van oud en nieuw.

De Vries: ‘Dit is een nadrukkelijk signaal dat horecaondernemers ook een verantwoordelijkheid hebben en er op moeten letten dat hun gasten zich niet misdragen. Het liefst verhalen we de schade op de vandaal, maar als die niet te achterhalen is, zien we de horecaondernemer als medeplichtige’.

Reageer op dit artikel