Boekwinkel en horeca in Nijmeegse kapel

Boekhandel Selexyz en Dols Vastgoed willen in de Nijmeegse Mariënburgkapel een boekhandel met horeca starten naar Maastrichts voorbeeld. De gemeente, eigenaar van de kapel, is niet blij met de plannen.

In de kapel is naast een boekenuitstalling bescheiden horeca met koffie en gebak gepland, maar rond de kapel zou een groot terras moeten komen met een volledige horecavergunning. De kapel zou via een ondergrondse route en een glazen kap verbonden moeten worden met de bestaande boekhandel tegenover de kapel.

Volgens Dols Vastgoed moet die buitenhoreca tenminste vijf maanden per jaar opend, op termijn wordt gehoopt op openstelling gedurende twaalf maanden.

De gemeente, eigenaar van de kapel, is overigens nog niet helemaal tevreden over de plannen van Selexyz en Dols Vastgoed, meldt De Gelderlander. De komende maanden wordt verder gepraat over een huurcontract.

Het voorbeeld voor beide partijen is de vestiging van Selexyz in de Domincanenkerk in Maastricht. In dat monumentaal kerkgebouw zit een boekhandel met ondersteunende horeca. Dit ontwerp heeft diverse landelijke prijzen gewonnen.

Daarnaast zit Selexyz samen met La Place in het monumentale voormalige postknatoor in Arnhem.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.