nieuws

Aanhoudingen uitgaanscentrum Purmerend

Café

De politie heeft tijdens de jaarwisseling in het uitgaanscentrum van Purmerend circa dertig aanhoudingen verricht. De arrestaties volgden op samenscholingen van en vechtpartijen tussen grote groepen jongeren.

Aanhoudingen uitgaanscentrum Purmerend

Dit maakte de politie donderdagmiddag bekend.

De samenscholingen deden zich voor op de Koemarkt en later op de Purmersteenweg. De politie heeft de groepen uiteen gedreven. Volgens de politie verzamelden veel jongeren zich op straat omdat de horecagelegenheden na 2 uur geen nieuwe bezoekers meer toelieten.

In Zaandam trok een groep jongeren een spoor van vernielingen door de Burgemeestersbuurt. In totaal werden tien auto’s beschadigd of vernield. De politie is nog op zoek naar de daders.

In Alkmaar gingen twee auto’s en een caravan in vlammen op. In de wijk Oud-Overdie probeerden onbekenden een school in brand te steken door een jerrycan met benzine in het gebouw te plaatsen en daaraan een stuk vuurwerk te bevestigen. De schade bleef beperkt doordat de jerrycan geen vlam vatte. Ook in Bergen brandde een caravan uit. In Schagen ging een auto goeddeels in vlammen op.

In Den Helder brak de politie in overleg met de organisatie een groot nieuwjaarsfeest op de Oude Rijkswerf Willemsoord voortijdig af, nadat zich onder de bezoekers vechtpartijen hadden voorgedaan. In totaal waren 1500 mensen op het feest afgekomen.

In totaal verrichtte de politie in de regio Noord-Holland Noord 22 aanhoudingen.

Reageer op dit artikel