nieuws

Krakerscafé open met nieuwe barploeg

Café

Het café van krakersbolwerk Vrankrijk in Amsterdam zal een nieuwe barploeg krijgen. Daarmee hoopt de beherende Stichting Barst dat de kroeg toch mag openblijven van de gemeente.

Krakerscafé open met nieuwe barploeg

Dat zei haar advocaat Marc Wijngaarden maandag tegen de lokale tv-zender AT5. ‘Op niet al te lange termijn zal Stichting Barst een nieuwe barploeg naar voren schuiven.’

De gemeente maakte vorige week bekend het café te willen sluiten. Reden is dat medewerkers in september een bezoeker ernstig zouden hebben mishandeld. De barploeg zou vervolgens onder meer de politie hebben tegengewerkt toen die het incident wilde onderzoeken.

Volgens Wijngaarden heeft het huidige team fouten gemaakt, onder meer door lange tijd over de kwestie te zwijgen. ‘De oude barploeg heeft na een ernstig incident in september vorig jaar een radiostilte laten ontslaan die niet in het belang van Vrankrijk was.’

De advocaat zei signalen te hebben dat burgemeester Job Cohen van de hoofdstad de krakerskroeg misschien nog een kans wil geven. ‘Ik lees in brieven en ik hoor in uitspraken dat hij wel degelijk ook de mogelijkheid openhoudt dat het hier door een nieuwe ploeg mensen opnieuw geopend wordt.’

Reageer op dit artikel