nieuws

Moordverdachte Rotterdams café vrij

Café

Een moordverdachte van de drievoudige moord in het Rotterdamse café Inn Out is weer op vrije voeten. Dat schrijven media op Kaapverdië. De verdachte, José B., is daar veroordeeld tot 25 jaar cel, maar zou door getreuzel van de Kaapverdiaanse justitie nu vrij zijn.

Moordverdachte Rotterdams café vrij

Het bericht is bij de nabestaanden en de overlevenden van de schietpartij ingeslagen als een bom. Zij zijn meteen driftig met elkaar gaan bellen volgens een insider, zo schrijft het AD.

José B. vluchtte na de gewelddadige overval op het Rotterdamse café in november 2005 naar Kaapverdië. Daar werd hij echter opgepakt en na twee jaar voorarrest veroordeeld tot 25 jaar cel.

Kaapverdiaanse media melden dat een rechter onlangs B.’s vrijlating heeft gelast omdat het OM aldaar te lang heeft getreuzeld met hem voor de rechtbank te brengen. Justitie op de eilandengroep zou zich tegen de vrijlating hebben verzet. Drie andere overvallers werden in Nederland veroordeeld tot levenslang.

Paspoort

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam is officieel niet op de hoogte gesteld van het bericht dat vorige week in de Kaapverdiaanse pers verscheen. ‘We hebben wel voor de zekerheid voor zover mogelijk slachtoffers en nabestaanden ingelicht’, aldus een woordvoerster in het dagblad.

Mocht José B. inderdaad op vrije voeten zijn en weer in bezit zijn van zijn paspoort, dan bestaat de kans dat hij naar Nederland komt. Justitie kan hem niet nog eens vervolgen voor de cafémoorden.

Reageer op dit artikel