nieuws

Prijs voor geroyeerd KHN-bestuurder

Café

Hans en Maartje Bolluijt van sportcafé De Buitelstee in Dinteloord hebben de Gouden Tapknop 2008 van Heineken gewonnen omdat ze volgens de bierbrouwer het perfecte pilsje tappen. Hans Bolluijt kwam vorig jaar ook in het nieuws toen hij werd geroyeerd als lid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Prijs voor geroyeerd KHN-bestuurder

‘Voor de tweede keer meedoen aan onze uitverkiezing van Top Horecazaak 2008 en de hoofdprijs binnenhalen alsof het niets is’. Zo feliciteerde Jilles van Werkhoven, verkoopmanager van Heineken, het Brabantse horecapaar.

Over het perfecte bier is Bolluijt duidelijk. ‘Hygiëne is zó belangrijk. Perfect schone glazen, zodat bij elke slok kringetjes van het schuim op het glas achterblijven. En bij het tappen het eerste bier ernaast laten lopen. Er zijn collega’s die dat zonde vinden. Maar je krijgt veel betere kwaliteit als je net dat beetje bier morst’, aldus Bolluijt in op de website van BN/DeStem.

Het is niet de eerste maal dat Bolluijt in de aandacht staat. Vorig jaar kwam de 50-jarige horecaman in het nieuws toen hij geroyeerd werd als lid van de Steenbergse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). In de ogen van de branchevereniging is het sportcafé van Bolluijt oneerlijke concurrentie voor de reguliere horeca.

Reageer op dit artikel