nieuws

Groningse kroegen houden asbak op tafel

Café

Een aantal van de Groningse cafés dat zich tot nu toe niets aantrok van het rookverbod, houdt de asbakken voorlopig gewoon op tafel. Dat blijkt vrijdag uit een rondgang langs een aantal kroegen in de Groningse binnenstad.

Groningse kroegen houden asbak op tafel

De rechter veroordeelde café De Kachel in die stad tot een boete van 1200 euro wegens herhaaldelijke overtreding van het rookverbod. Wordt het verbod binnen een jaar opnieuw geschonden, dan moet het café een maand dicht, zo oordeelde de rechtbank.

Eigenaar Bert Crum van De Drie Uiltjes slaat de uitspraak van de rechter in de wind, zei hij vrijdag. ‘Of ik de asbakken nu van tafel haal? Natuurlijk niet! Ik zou wel gek zijn.’ Zelfs een eventuele sluiting van een maand neemt de ondernemer op de koop toe.

Reageer op dit artikel