nieuws

Rita Verdonk bij rooksympathisanten

Café

Tweede Kamerlid Rita Verdonk heeft zich vrijdagmiddag in Groningen aangesloten bij sympathisanten van café-eigenaren die het niet eens zijn met het rookverbod in de horeca. Het Tweede Kamerlid meldde zich na het middaguur in café De Kachel.

Rita Verdonk bij rooksympathisanten

We proberen haar mee de rechtbank in te nemen, aldus een van de eigenaren, Gerard Sannes.

In het café hadden zich vrijdagmiddag ongeveer vijftig sympathisanten verzameld, waardoor de zaak helemaal vol was. Volgens eigenaar Sannes gaan alle bezoekers rond kwart voor twee in een optocht naar de rechtbank om de eerste rookrechtszaak bij te wonen, die om half drie begint.

De rechtbank in Groningen stelt vanwege de verwachte drukte een extra zaal beschikbaar.

Reageer op dit artikel