nieuws

KHN: voorstel Drank- en Horecawet niet positief

Café

De totaalbalans van het voorstel voor een nieuwe Drank- en Horecawet is voor de horeca niet positief. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die vreest dat er veel te veel bevoegdheden naar het lokale niveau gaan.

KHN: voorstel Drank- en Horecawet niet positief

KHN vreest dat de nieuwe Drank en Horecawet, die momenteel in de maak is, reguliere horeca nog verder aan banden legt, terwijl paracommerciële instellingen en illegale horeca buiten schot blijven door lokale bestuurders.

‘Ja, het vergunningenstelsel wordt wat eenvoudiger gemaakt. Dat is op zich positief. Daartegenover staat dat gemeenten extra bevoegdheden krijgen om in verordeningen sluitingstijden aan toegangsleeftijden te koppen en om happy hours te gaan regelen. En pilotgemeenten krijgen zelfs de mogelijkheid om te experimenteren en de leeftijd voor het kunnen kopen van zwakalcoholische drank op te hogen naar achttien’, aldus KHN-woordvoerder Joris Prinssen.

Het wetsvoorstel ligt nu voor advies bij de Raad van State, een onafhankelijk adviesorgaan van de regering. KHN laat in een persverklaring weten niet te wachten op welk wetsvoorstel de regering naar de Tweede Kamer stuurt en zal haar mening over de nieuwe Drank- en Horecawet communiceren aan politiek en leden van de vereniging.

Reageer op dit artikel