nieuws

Portiers aangehouden na ‘te veel geweld

Café

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Breda twee portiers van discotheek Kerkplein van eigenaar Laurens Meijer aangehouden. De 33-jarige man uit Scheveningen en 25-jarige man uit Dordrecht werden betrapt op het gebruik van ‘te veel geweld’ tegen uitgaanspubliek.

Portiers aangehouden na ‘te veel geweld

Dat maakte de politie zondag bekend. De uitsmijters van PPS Security waren werkzaam in discotheek Kerkplein in het uitgaanscentrum van Breda.

Agenten zagen van een afstand dat het duo in discussie was met mensen die de toegang tot de disco was geweigerd. De vlam sloeg al snel in de pan. De 33-jarige Scheveninger gaf een van de geweigerden een vuistslag in het gezicht, de 25-jarige Dordtenaar tuigde iemand af die al op de grond lag.

Volgens de politie hebben getuigen verklaard dat de potentiële klanten waren geweigerd omdat een van hen een gouden ketting droeg.

Eigenaar Laurens Meijer laat in de regionale pers weten dat de portiers alleen maar gereageerd hebben. ‘Portiers mishandelen niemand. Daar hebben ze geen baat bij. Als ze veroordeeld worden, raken ze hun baan kwijt. Zo lang niet bewezen is dat ze schuldig zijn, sta ik achter ze’, aldus Meijer in BN/DeStem.

Reageer op dit artikel