nieuws

Klink versoepelt rookverbod niet

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zal cafés zonder personeel gewoon blijven controleren op overtreding van het rookverbod voor de horeca. Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag in de Tweede Kamer in een reactie op een uitspraak van de rechtbank in Breda. Die sprak een café in deze plaats vrij van overtreding van het rookverbod.

Klink versoepelt rookverbod niet

Klink zei dat in ieder geval tot een uitspraak in hoger beroep de controle niet op een lager pitje zal worden gezet, maar dat de VWA er ook geen schepje bovenop zal doen.

Mocht ook het hof een streep door het rookverbod voor cafés zonder personeel halen, dan ziet Klink dat niet als het failliet van het gehele rookverbod. Op wat hij dan gaat doen, wilde hij dinsdag niet vooruitlopen.

Reageer op dit artikel