nieuws

Meer aandacht voor comazuipen in sociale hygiëne

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil de cursus sociale hygiëne, een verplichte training voor barpersoneel, aanscherpen. Dit om comazuipen onder jongeren aan te pakken. Dat zegt voorzitter Hajé de Jager van KHN.

Meer aandacht voor comazuipen in sociale hygiëne

‘Wat ze thuis doen, is de verantwoordelijkheid van de ouders. Maar bij ons valt er nog genoeg werk te verzetten’, aldus De Jager in De Telegraaf.

De Jager vindt dat er in de cursus sociale hygiëne te weinig aandacht wordt besteed aan het voorkomen van comazuipen, het onbegrensd veel drinken door jongeren. ‘In de cursus wordt aandacht besteed aan het weigeren van dronken mensen, maar dit is flinterdun. Laten we daar een uitvoerig praktijkgedeelte van maken’, oppert De Jager.

KHN zegt geschrokken te zijn van recente cijfers over comazuipen afgegeven door ziekenhuizen. Daaruit blijkt dat het aantal opnames van dronken kinderen vorig jaar met 13 procent is toegenomen. Opgemerkt wordt dat de helft van de jongeren al dronken was, voordat ze in de kroeg kwamen.

Reageer op dit artikel