nieuws

Strandtenten stromen langzaam vol

Café

De strandtenten die al open zijn, krijgen vrijdag langzaamaan steeds meer zonneliefhebbers op het terras. Zo kwam de drukte bij Beachclub Copacabana in Scheveningen rond half twaalf op gang.

Strandtenten stromen langzaam vol

Volgens een medewerkster van de strandtent waren een paar mensen al aan het genieten van het lenteweer. ‘Maar de mensen liggen nog niet op het strand hoor. Er staat een fris windje.’

De Scheveningse strandclub Wij is al vanaf negen uur druk in de weer met klanten. ‘Het is heel druk. Zodra we opengingen, waren er al mensen. Ik heb zojuist de eerste strandbedjes verhuurd’, zei een woordvoerder. ‘Het terras zit al bijna vol. De plaatsen in de schaduw blijven leeg. Vanmiddag zitten we denk ik vol.’

Aan het Zuiderstrand in Kijkduin is het ook druk op het terras van Habana Beach. ‘Er zijn een hoop mensen die vrij hebben genomen’, zei een medewerker. ‘De rest van de strandtenten is nog gesloten, dus daar profiteren wij nu van met dit mooie weer.’

Bij Beach Club Vroeger in Bloemendaal wordt de grote drukte in de middag verwacht. ‘Iedereen weet dat het vandaag de warmste dag van de week wordt. Ik denk dat de meesten de middag vrij nemen’, liet een zegsman weten.

Reageer op dit artikel