nieuws

Uitgaansgeweld Amsterdam zorgwekkend snel toegenomen

Café

Uitgaansgeweld is het grootste veiligheidsprobleem van Amsterdam geworden. Het aantal geweldsincidenten is sinds 2003 met 74 procent toegenomen. Vooral wapengebruik en fysiek neemt hand over hand toe.

Uitgaansgeweld Amsterdam zorgwekkend snel toegenomen

Dat schrijft Trouw.nl. De incidenten komen zowel van dronken feestvierders uit Amsterdam, toeristen als bezoekers van buiten de hoofdstad.

Een en ander blijkt uit de veiligheidsindex van de Amsterdamse binnenstad die het stadsdeel Centrum woensdag 8 april presenteert.

Het stadsdeel gaat de grootste uitgaanspleinen, het Leidseplein en het Rembrandtplein, tot aandachtsgebieden maken. Op die twee plekken komen volgens de veiligheidsindex de meeste geweldsdelicten voor. De gemeente wil onder meer cameratoezicht op het Leidseplein en het Rembrandtplein. Ook zijn er plannen om portiers bij de snackbars neer te zetten.

Reageer op dit artikel