nieuws

Amsterdam wil aantal coffeeshops halveren

Café

In de binnenstad van Amsterdam moeten 26 coffeeshops de deuren sluiten. Dit moet binnen drie tot zes jaar gebeuren, zo meldt Het Parool. De plannen staan in de definitieve versie van de gemeente voor de binnenstad, het zogeheten 1012-project.

Amsterdam wil aantal coffeeshops halveren

De meeste zaken die nu met sluiting worden bedreigd liggen in het Wallengebied. De exploitanten van deze coffeeshops krijgen nog één keer een verlenging van hun vergunning van drie jaar.

Volgens de gemeente zorgt het grote aantal coffeeshops voor een structuur die criminaliteit aanwakkert. De ingreep betekent een reductie van bijna veertig procent. Nog eens twaalf coffeeshops hangt een sluiting boven het hoofd omdat ze dicht bij een school liggen.

Reageer op dit artikel