nieuws

Nacht van de Fooi brengt 120.000 euro op

Café

De Nacht van de Fooi heeft dit jaar 120.000 euro opgebracht. De Nacht van de Fooi vindt vanaf 2005 jaarlijks plaats, waarbij horecamedewerkers de fooi van die dag afstaan aan het goede doel. 567 Kroegen, restaurants en clubs stonden zaterdag 23 mei hun fooi af.

Nacht van de Fooi brengt 120.000 euro op

Het doel van de Nacht van de Fooi is niet alleen zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen. De nacht wil ook het stappende publiek bewust maken van de noodzaak van ontwikkelingssamenwerking. Daarmee wordt er een brug geslagen tussen plezier bij het uitgaan en werken aan een betere wereld.

Acties in negen steden

Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Breda, Delft, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Leeuwarden deden mee met de actie. In de negen steden hebben verschillende activiteiten bijgedragen aan de opbrengst van 120.000 euro.

Met de opbrengst worden acht projecten over de hele wereld gesteund. Een voorbeeld is de realisatie van educatieve wc’s van stichting SNKP in Bolivia. Naast de aanleg van toiletten zorgt deze stichting ook voor onderwijs over het belang van goede hygiëne.

Reageer op dit artikel