nieuws

Proef met tassenhaak in Amsterdamse horeca

Café

De terrashaak, een haak onder een tafel of bar in een café of restaurant om tasjesroof te voorkomen, wordt breed ingezet in de Amsterdamse horeca. De gemeente Amsterdam, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de politie houden volgende week een actie die horecaondernemers moet stimuleren deze stalen krullen te installeren.

Proef met tassenhaak in Amsterdamse horeca

De terrashaak is niet nieuw. Nieuw is wel dat het voor het eerst zo groot wordt ingezet in de Amsterdamse horeca.

De actie maakten de initiatiefnemers woensdag bekend. Volgens hen is het onmogelijk voor dieven een tas in een keer weg te grissen van zo’n haak onder de tafel of bar. De betrokken partijen hopen dan ook dat het aantal tasjesroven hiermee afneemt.

De proef is in de binnenstad, waar ongeveer de helft van het aantal Amsterdamse horecaondernemingen zit en waar twee derde van de zakkenrollerij plaatsvindt.

Reageer op dit artikel