nieuws

Arendsnest kastelein mogelijk naar VS

Café

Peter van der Arend, eigenaar van Nederlands biercafé ’t Arendsnest, gaat na de zomer mogelijk de bar van zijn eigen café tijdelijk verruilen voor die van een collega in New York. Van der Arend is één van de vijf genomineerden voor een zogeheten Jobswap.

Arendsnest kastelein mogelijk naar VS

Om te vieren dat dit jaar 400 jaar betrekkingen zijn tussen Nederland en Amerika wordt in september een Job Swap georganiseerd tussen Amsterdammers en New Yorkers. Een week lang wisselen brandweermannen, muzikanten, verloskundigen, kroegbazen en anderen van werkplek. Tussen 6 en 13 september gaan de Amsterdammers naar New York; de New Yorkers komen tussen 13 en 20 september naar Amsterdam. Kastelein Peter van der Arend, van Nederland biercafé ’t Arendsnest is één van de vijf genomineerden voor een Jobswap.

Er kan op hem gestemd worden via: www.jobswap.org of www.parool.nl

Als het Van der Arend lukt om de meeste stemmen te verzamelen kan hij alvast inspiratie op doen voor zijn nieuwe café dat hij dit najaar wil gaan openen, eveneens in Amsterdam. In dit biercafé zal niet Nederlands, maar juist Amerikaans bier de boventoon gaan voeren.

Van der Arend: ‘Ik zal het echte horecawerk in New York pas ervaren als ik ook echt daar ga werken. Hopelijk kan ik regelen dat wij bier kunnen importeren uit één van de brouwerijtjes daar. De biercultuur is groot in Amerika, helaas weten velen dat nog niet. Daar wil ik met mijn nieuwe café verandering in brengen. De Amerikaanse jobswapper zou zelfs bij de opening van mijn café aanwezig kunnen zijn.’

Reageer op dit artikel