nieuws

Boete voor man met rode kaart horeca

Café

Een hardleerse cafébezoeker (18) uit Enschede heeft een boete van 400 euro gekregen omdat hij een rode kaart aan zijn laars lapte.

Boete voor man met rode kaart horeca

Enschede is een van de eerste gemeenten in Nederland die begon met het uitdelen van gele en rode kaarten aan bezoekers van horecagelegenheden die zich hebben misdragen. Bezoekers die een rode kaart krijgen worden vervolgens een periode geweerd uit de deelnemende horecabedrijven.

Betrapt

Andere gemeenten in het land tonen interesse voor het systeem van Enschede.

Nadat de man uit Enschede afgelopen weekend werd betrapt, werd hij door de politie aangehouden. Daarbij ging de man behoorlijk door het lint, zo schrijft De Telegraaf. Een 19-jarige vriendin die agenten beledigde werd eveneens ingerekend.

Reageer op dit artikel