nieuws

Bolle Jan overleden

Café

Jan Froger, alias Bolle Jan, is maandag in Amsterdan in het Sint Lucas Andres Ziekenhuis overleden. Hij werd 67 jaar. Jan Froger was eigenaar van café Bolle Jan in de Korte Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Zoon René Froger werd in de kroeg van zijn vader ontdekt.

Bolle Jan overleden

Jan Froger werd begin mei opgenomen met een buikvliesontsteking en werd meerdere malen geopereerd. Zijn echtgenoot, Mien Froger, overleed ruim drie maanden geleden op 8 april. Ook zij werd 67 jaar.

Timmerman

Hoewel Jan Froger eigenlijk timmerman is, begon hij in 1963 in de horeca. In 1970 opent hij zijn eigen kroeg, Bolle Jan, eerst nog in de Tweede Nassaustraat om 11 jaar later in 1980 te verhuizen naar de huidige locatie in de Korte Reguliersdwarsstraat.

Bij collega kroegbaas Peter Beense die zijn karaoke café tegenover dat van Bolle Jan heeft, komt het nieuws hard aan. ‘Ik dank mijn carrière aan Jan en Mien Froger. Zij gaven me de kans om in hun café op te treden. Daar zal ik ze altijd dankbaar voor zijn.’

Reageer op dit artikel