nieuws

Amsterdam pakt bierfiets aan

Café

Het centrum van Amsterdam heeft wat te stellen met de zogeheten bierfietsen. Deze voertuigen met plek voor zeker tien personen en een biertap in het midden houden het verkeer geregeld op. Bovendien zijn de dronken inzittenden vaak behoorlijk luidruchtig. Degene die aan het stuur zit hoort nuchter te zijn en dat is lang niet altijd het geval.

Amsterdam pakt bierfiets aan

Dat stelt het Amsterdamse stadsdeel Centrum, dat de fietsende biertaps dan ook wil aanpakken. Een woordvoerder maakte dinsdag bekend dat de voertuigen voortaan onder meer worden geweerd uit bepaalde gebieden, waaronder de Wallen en sommige winkelstraten.

Volgens de zegsman is het aantal klachten over de bierfietsen de afgelopen jaren toegenomen. Een ritje met het café op wielen is vooral een populaire bezigheid tijdens vrijgezellenfeesten.

De meeste klachten komen binnen over Britse bierfietsers, die vaak stomdronken – de bestuurder incluis – over straat zwalken met het rijwiel.

Marktleider Zwier van Laar uit Kootwijkerbroek, die het Fietscafé tien jaar geleden op de markt bracht, bezorgt zijn bedrijf geen noemenswaardige overlast. ‘Wij fietsen overal, ook veel in Amsterdam. Maar er zijn geen problemen’, zegt hij in Het Parool.

Reageer op dit artikel