nieuws

Breda wil stappers eerder in de stad

Café

Breda wil dat het uitgaanspubliek eerder naar de stad komt dan nu het geval is. ‘Tot een uur of elf ’s avonds is het uitgaanscentrum nagenoeg uitgestorven,’ zegt hoteleigenaar Peter Werther, voorzitter van KHN-Breda. KHN en de gemeente Breda gaan samen onderzoeken hoe ze de gasten eerder naar de stad kunnen trekken.

Breda wil stappers eerder in de stad

Deze afspraak staat in het convenant Veilig Uitgaan 2009- 2013 dat recent is ondertekend door diverse betrokken partijen, waaronder KHN, de gemeente Breda, politie en het Openbaar Ministerie.

Peter Werther, eigenaar van Golden Tulip Hotel Mastbosch in Breda en voorzitter van KHN-Breda: ‘Nu nog is het uitgaanscentrum tot een uur of elf in de avond nagenoeg uitgestorven. Of erger nog.’

Rookverbod

Hij vervolgt: ‘De wijziging van de horecasluitingstijden en het rookverbod hebben een chaos gecreëerd. Sommige zaken zitten zelfs tot 1.00 uur zonder publiek. De donderdag is om zeep, bezoekers van de binnenstad vertrekken na koopavond uit de stad. De vrijdagavond staat ook stevig onder druk. Er is niks meer te doen. En waarom zou je naar een café gaan als je de enige bent?’

Zijn motto is: eerder naar de stad, drinken met mate en op tijd weer naar huis. Volgens Peter Werther zijn er plannen om de Havermarkt in Breda geschikt te maken voor kleinschalige evenementen en activiteiten die vernieuwend zijn en aantrekkelijk voor een breed publiek.

Reageer op dit artikel