nieuws

De Kachel: toeristische trekpleister

Café

Het Groningse café De Kachel, dat het hoger beroep tegen het rookverbod won, is sinds vrijdag een heuse toeristische trekpleister. Volgens eigenaar Gerhard Sannes komen veel mensen een kijkje nemen bij het café aan het Schuiterdiep in Groningen.

De Kachel: toeristische trekpleister

‘Ik kan niet ontkennen dat we enig voordeel hebben gehad van alle aandacht’, vertelt hij. ‘Veel mensen die naar Groningen komen, willen gewoon even De Kachel zien.’

Sannes heeft veel positieve reacties ontvangen sinds zijn café met succes in hoger beroep ging tegen het rookverbod. ‘De uitspraak van vrijdag heeft een enorme impact gehad. Als ik op het terras zit, moet ik doorlopend handen schudden. Ook op onze website wordt enorm positief gereageerd.’

Hier staat bijvoorbeeld:

‘Gefeliciteerd met dit prachtige succes, niet alle horeca hoeft van mij de asbakken weer op tafel te zetten. Maar er kunnen toch gelegenheden zijn voor rokers en niet rokers zodat we allemaal weer van ons avondje uit kunnen genieten?’

Reageer op dit artikel