nieuws

Nieuwe kelderbiertrucks voor Inbev

Café

InBev Nederland heeft twee nieuwe kelderbiertrucks aangeschaft voor het beleveren van horecazaken met keldertankbier. De vrachtwagen kan per rit twee soorten bier meenemen. De tanks op de vrachtwagen hebben elk een inhoud van zesduizend liter, samen goed voor 50.000 glazen bier!

Nieuwe kelderbiertrucks voor Inbev

‘Steeds meer horecabedrijven stappen over op tankbier’, aldus John Ploeg, Manager Logistiek Kelderbier bij InBev. “Hierbij heeft het horecabedrijf een aantal tanks meestal in de kelder van de zaak liggen, die wij met een tankauto komen afvullen. Dat is milieubewust want je hebt er nauwelijks verpakkingsmateriaal voor nodig en het is voor onze chauffeurs prettiger werken vergeleken met het sjouwen van grote fusten.’

50.000 glazen bier

De tank op de vrachtwagen heeft twee biercompartimenten met een inhoud van elk 6.000 liter bier, waarmee de inhoud voor zo’n 50.000 glazen bier in één keer vervoerd kan worden. ‘Het voordeel van de Duotanker is dat men in één rit twee biersoorten kan meenemen’, aldus John Ummels van Duotank, het bedrijf dat de opbouw geleverd heeft.

Milieuvriendelijk

‘Dit biedt de brouwer de vrijheid zijn leveringen zo efficiënt mogelijk in te richten, waardoor minder ritten nodig zijn hetgeen direct tot kostenbesparing leidt en beter is voor het milieu.’ De kelderbiertruck weegt inclusief maximale belading van 12.000 liter bier ongeveer 27 ton.

Pilsbieren

Met de twee nieuwe trucks komt het totale aantal kelderbiertrucks van InBev Nederland op 23 wagens, die vanaf het kelderbiertankstation in Dommelen zo’n 2300 horecabedrijven en een groot aantal evenementen bedienen met de pilsbieren van Dommelsch, Hertog Jan en Jupiler.

Reageer op dit artikel