nieuws

Primeur: Nederland krijgt koffiebeurs

Café

Nederland krijgt een heuse koffiebeurs. In mei 2010 vindt de eerste beurs plaats waarin koffie en thee centraal staan. De beurs Beleef Koffie is bedoeld voor zowel horecaondernemers als consumenten.

Primeur: Nederland krijgt koffiebeurs

Beleef Koffie wordt gehouden van 15 tot en met 17 mei 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht. De beursoppervlakte bedraagt 6.000 vierkante meter en er is van alles te zien op het gebied van koffie en thee.

Zo zijn er koffienoviteiten, workshops, demonstraties en lezingen van nationale en internationale koffieprofessionals. Dat meldt organisator Jeroen Verhaeg, onder meer bekend van de specifieke koffieweblog Koffiegek.nl en eigenaar van Mijn Broer & Ik bv.

‘Ondanks de toenemende populariteit van koffie, thee en alles wat daarmee samenhangt, ontbrak het in Nederland nog altijd aan een vak- of consumentenbeurs op dit gebied’, aldus Verhaeg.

De jaarlijks terugkerende koffiebeurs Beleef Koffie heeft als doel bezoekers koffie te laten beleven in al zijn facetten, zoals voelen, ruiken, proeven, beleven, leren en doen. Op de beurs worden circa tien area’s en pleinen ingericht.

Beleef Koffie richt zich op horecaprofessionals en consumenten. De beursorganisatie hoopt tussen de 1.500 en 2.000 bezoekers per dag te mogen ontvangen op de eerste koffiebeurs in mei volgend jaar.

Reageer op dit artikel