nieuws

Amerikaanse koffiezaken verbieden laptops

Café

Eigenaren van koffiezaken in de VS krijgen steeds meer afkeer tegen de laptop. Gasten met laptops zitten soms uren in de zaak zonder veel te spenderen. Zeker in tijden van recessie neemt het aantal laptopverboden toe.

Amerikaanse koffiezaken verbieden laptops

Zo heeft Naidre’s, een koffiewinkel in de New Yorkse wijk Brooklyn, een laptopverbod ingevoerd op werkdagen tussen 11.00 en 14.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 13.00 uur. Het verbod geldt niet voor gasten die er een maaltijd spenderen.

Koffiezaken bieden in toenemende mate gratis draadloos internet aan. Dit trekt veel laptop-gebruikers aan, die soms uren zitten te werken in een winkel. Veelal spenderen ze weinig in de zaken.

Stroompunten

Naidre’s laat weten blij te zijn met klanten, maar stelt dat klanten die een maaltijd nuttigen altijd moeten kunnen zitten. Daarom heeft het bedrijf een laptopverbod ingesteld. Andere koffiewinkels kiezen voor andere methoden zoals het verminderen het aantal stroompunten, zodat ‘laptoppers’ eerder de zaak verlaten wanneer hun accu leeg is.

De afkeer tegen de laptop wordt versneld door de recessie. Steeds meer koffiewinkels gaan de recessie te lijf met het verhogen van omzetsnelheid. Daar hoort in hun ogen geen klant bij die uren achter zijn computer zit en één cappuccino afrekent.

Tegenover de laptopverboden zijn ook andere trends merkbaar. Zo koos Seattle Coffee Works juist voor uitbreiding van de zaak. Dit om meer bezoekers te kunnen ontvangen. Omdat, volgens de eigenaar, computerende gasten de aandacht trekken van passerende bezoekers.

Reageer op dit artikel