nieuws

Meer horecabedrijven in de etalage

Café

Er staan fors meer horecabedrijven in de etalage dan vorig jaar. In de natte horeca kan de toename oplopen tot twintig procent. In andere segmenten zoals hotel en restaurant is er sprake van een geringere toename die op kan lopen tot tien procent.

Meer horecabedrijven in de etalage

Dit zeggen Tivadar Tullner van Horecasite.nl en Henk Sluiter van Adhoc Horecamakelaars. Tullner denkt dat het hoogtepunt in het aantal te koop staande bedrijven is bereikt, Sluiter zegt dat dat nog gaat komen. ‘In het najaar wordt nog een grote ontslaggolf voorspeld, dit zal invloed hebben op de bestedingensfeer in de horeca.’

Natte horeca

De piek in de natte horeca wijt de makelaar van Ad Hoc aan de rendementen in die sector die onder druk staan. ‘Het is een lastig te verkopen segment dat te maken kreeg met het rookverbod plus een recessie daar overheen.’

Sluiter noemt de situatie overigens ‘niet dramatisch’. ‘De vraag waarom mensen verkopen is veel belangrijker. In ons bestand zitten ook veel bedrijven van babyboomers zonder opvolging die aan het einde zijn van hun werkbare carrière.’

Aantal transacties gelijk

Het aantal transacties dat Adhoc doet, is ongeveer gelijk aan vorig jaar. ‘Er zitten echter wel wat meer vervelende transacties tussen. Gedwongen verkopen en faillissementen.’

Reageer op dit artikel