nieuws

Tapekunstenaar promoot Duvel op Leidseplein

Café

Voorbijgangers op het Leidseplein in Amsterdam hebben al vele straatartiesten aan het werk gezien, maar toch zullen ze versteld staan van de plakkunsten van de Australische tapekunstenaar Buff Diss. Vanaf woensdag 12 augustus neemt hij twee dagen lang het billboard van biermerk Duvel onder handen.

Tapekunstenaar promoot Duvel op Leidseplein

Op de hoek van het Leidseplein en de Stadhouderskade verricht Buff Diss met zijn kunstwerk de aftrap van Duvels campagne Individuvelisme. Met de campagne benadrukt het biermerk de kracht van de keuzevrijheid. Duvel is een authentiek bier voor authentieke mensen die bewuste keuzes maken, zegt Martin Strijtveen, algemeen directeur Nederland van brouwerij Duvel Moortgat. ‘Om de uniciteit van de Duveldrinkers te benadrukken, bestaan er verschillende vormen van ons billboard.’

Het kunstwerk, dat 3,5 bij 2,5 meter groot is, zal twee weken op het kruispunt tegenover hotel Americain hangen. Op een video te zien hoe de plakbandtekenaar te werk gaat.

De Australiër wordt gezien als de wereldwijde pionier op het gebied van tape art. Zijn kunstwerken bevatten strakke lijnen en verrassende composities.

Reageer op dit artikel