nieuws

Geen waarschuwingstekst op sterke drank

Café

Etiketten van sterke drank krijgen geen waarschuwing voor gezondheidsschade. Een voorstel van PvdA’ster Dorette Corbey (PvdA) kreeg dinsdag geen meerderheid in de commissie volksgezondheid van het Europees Parlement.

Geen waarschuwingstekst op sterke drank

Corbey wil dat EU-landen een tekst mogen verplichten die lijkt op de waarschuwing op pakjes sigaretten. ‘Op zijn minst zou de tekst zwangere vrouwen moeten waarschuwen voor de enorme schade aan de ongeboren baby’, vindt Corbey. ‘Onvoorstelbaar dat we zoveel doen tegen roken, maar tegelijk drank bijna ongemoeid laten’.

Corbey vermoedt dat de drankindustrie veel invloed heeft in Brussel. De Europese Commissie heeft recent wel opgeroepen tot meer bewustwordingscampagnes. De PvdA’ster probeert haar idee op een later moment alsnog naar voren te brengen.

Reageer op dit artikel