nieuws

Hoogbejaarde cafébazin ‘Tante Jans’ overleden

Café

Tot ver in de tachtig tapte ze nog pilsjes voor haar gasten en voorzag ze hen van lekkers uit de keuken. De clientèle van haar café Keijzer in Leimuiden noemden haar liefkozend ‘Tante’. Jans Keijzer-Koot, één van de oudste cafébazinnen van Nederland, is overleden.

‘Tante’ Jans Keijzer-Koot is 89 geworden. Ze runde maar liefst 61 jaar het horecabedrijf dat van een kroegje uitgroeide tot Partycentrum Café Biljartcentrum Keijzer in het Zuid-Hollandse Leimuiden. Na de dood van haar man in 1982 zette ze het horecabedrijf voort met haar zoon en zijn vriendin. Tot ver in de 80 zwaaide ze de scepter in de keuken én achter de bar. Dat schrijft het AD.

Volgens de krant werd ‘Tante Jans’ ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het familiebedrijf in 2000 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, onder meer als blijk van waardering voor haar hulp aan zwervers in de jaren ’50 en ’60 en haar bijdrage aan het dorpsleven. Ook was ze een en al levenslust. Tijdens polonaises liep ze voorop luid slaand met pannendeksels als bekkens.

Meer cafénieuws:

Reageer op dit artikel