nieuws

Horeca De Pijp bang voor afperser

Café

De op handen zijnde vrijlating van gedetineerde J.B. bezorgt horecaondernemers in het Amsterdamse stadsdeel De Pijp kippenvel van angst. De forsgebouwde J.B. heeft een lange geschiedenis van bedreigen en afpersen van tal van horeca-uitbaters.

Horeca De Pijp bang voor afperser

In 2007 zette hij de eigenaren en het personeel van Café Kingfisher in de Ferdinand Bolstraat letterlijk én figuurlijk het mes op de keel.

Vechtpartij

Dit mondde uiteindelijk uit in een vechtpartij, waarbij een van de bedreigden J.B. op 29 augustus 2007 neerstak tijdens een handgemeen. Dit schrijft de Amsterdamse krant Het Parool.

Café Jong-Zuid aan de Ruysdaelkade werd eveneens door J.B. belaagd. De politie vermoedde destijds dat hij meer kroegbazen afperste, maar de oproep van de politie om aangifte te doen, leverde niets uit. De exacte omvang van zijn bedreigingen is nooit vastgesteld.

Kroegbazen

De rechtbank veroordeelde J.B. tot vier jaar cel, het gerechtshof haalde daar in hoger beroep een jaar van af. Later deze maand komt hij vrij. Het gerucht dat hij al vrij was, zorgde voor onrust onder kroegbazen in De Pijp. Vanuit zijn cel zou hij al weer dreigende brieven hebben verstuurd, dit keer naar hulpverleners.

Reageer op dit artikel