nieuws

Roep om stimuleringsregeling voor terrassen

Café

Voor horecaondernemers in Rotterdam moet er een stimuleringsregeling komen om hun terrassen aan te pakken. Dat zegt Ben Franken, voorzitter van de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), kort voor het verschijnen van de nieuwe terrassennota in de stad.

Roep om stimuleringsregeling voor terrassen

Volgens het Algemeen Dagblad moeten de terrassen in het centrum opgeruimder en stijlvoller worden. Hiervoor verschijnt binnenkort de nieuwe terrassennota. Daaruit zal blijken waar horecaondernemers zoals rekening mee moeten houden.

De lokale KHN-voorman Franken hoopt dat er niet nog meer regeltjes bijkomen. ‘Het gaat om de uitstraling van de terrassen. Er zal bijvoorbeeld duidelijk vastgesteld moeten worden wat voor materialen zijn toegestaan voor het meubilair’, aldus Franken in het AD.

Nog voor het uitkomen van de terrassennota heeft Franken een verzoek voor een stimuleringsregeling voor horecaondernemers neergelegd. Het gaat om een regeling waarbij ondernemers ‘verleid kunnen worden om te investeren in een opknapbeurt van hun terras’.

De terrassennota wordt na verwachting nog deze maand gepresenteerd.

Reageer op dit artikel