nieuws

Horeca koploper in onregelmatige werktijden

Café

De horeca is koploper in onregelmatige werktijden: negen van de tien werkenden hebben ermee te maken. Horeca komt boven de zorg en agrarisch werk uit. Opvallend is dat jongeren veel vaker op onregelmatige tijden werken in de horeca kan hun oudere collega’s.

Horeca koploper in onregelmatige werktijden

Dit heeft het CBS bekend gemaakt. De oorzaak voor het feit dat jongeren meer onregelmatig werken dan ouderen, ligt waarschijnlijk aan het feit dat jongeren in de horeca vooral in de weekenden en avonden werken, wanneer ze geen les of college hebben.

Avonduren en zaterdag

Bijna zes op de tien personen in de werkzame beroepsbevolking werkten in 2008 op onregelmatige tijden. Werken in de avonduren of op zaterdag kwam het meeste voor, nachtwerk het minst, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Jonge vrouwen werken vaker op onregelmatige tijden dan mannen van dezelfde leeftijd.

Reageer op dit artikel