nieuws

Online voetbal: strop voor Engelse pubs

Café

De kwalificatiewedstrijd voor het WK tussen Engeland en de Oekraïne komt zaterdag niet op de Britse televisie. Voor het eerst is de wedstrijd exclusief op internet te zien. Kroegen gaan omzet mislopen, zo vrezen ze.

Online voetbal: strop voor Engelse pubs

Britten kunnen tegen betaling van minimaal vijf pond de wedstrijd live volgen op internet via Perform op www.ukrainevengland.com.

Kroeg mist omzet

De British Beer & Pub Association denkt dat veel kroegen omzet zullen mislopen. ‘Pubs zien de spelers van lokale teams terugkomen na hun eigen wedstrijd om gezamenlijk de wedstrijd Engeland Oekraïne te bekijken in de kroeg. Ze zullen teleurgesteld zijn wanneer dat niet kan.’

Niet betalen

Uit een poll van de BBC blijkt dat 97 procent van de Britten niet bereid is te betalen om de wedstrijd via het internet te bekijken. Wat de uitslag zaterdag ook wordt, Engeland is al zeker van deelname aan het WK in Zuid-Afrika.

Reageer op dit artikel