nieuws

Café De Beyerd op 1 in Café Top 100 2010

Café

Café De Beyerd in Breda is als eerste geëindigd in de Café Top 100. Het café van de broers Mikel en Orson de Jongh mag zich Café van het Jaar noemen. Een unieke prestatie. In 1995 won vader Piet de Jongh de titel ook. De Beyerd is het tweede café dat de titel voor de tweede keer behaalt. Eerder slaagde daarin alleen Anno 1890 uit Amsterdam.

Café De Beyerd op 1 in Café Top 100 2010

De Beyerd stond vorig jaar nog op de 6e plaats, en nu dus Café van het Jaar 2010. Wat is het geheim van dit topcafé? Want echt zijn best doen om nieuwe gasten voor zich te winnen, doet De Beyerd niet. Zeker niet op een doordeweekse dag. De stenen vloer, het hoge plafond met de haken voor de carnavalsversiering en de schijnbaar achteloos opgestelde tafeltjes komen eerder functioneel dan warm over. De Beyerd imponeert niet met een glimmend interieur en designmeubilair. Het zou ook maar afleiden van waar het hier om gaat: menselijk contact.

Een bezoek aan dit Brabantse café is nooit vrijblijvend. Staand aan de bar om iets te bestellen, begint één van de gasten al snel een praatje. Of de barkeeper vraagt naar de voorkeur op biergebied. Nieuwsgierig als men hier is naar iedere nieuwkomer, en gedreven het iedereen naar de zin te maken. Het is de stille kracht van De Beyerd. Praat je over een café met een ziel, dan is dit er één. En daarom volgens de jury de terechte winnaar van de Café van het Jaar titel.

» Bekijk hier de complete Café Top 100

Reageer op dit artikel